GI-burgare!
Dessa goda hamburgare äter man inte mellan två brödskivor utan med Isbergssallat! Krispigt och gott...
GI-Hamburgare:
2 port
400g mager köttfärs eller kalkonfärs
2 Vitlöksklyftor pressade
1 tsk Barbecquekrydda
½ tsk mineralsalt
olja till stekning ( gärna olivolja )
4 Stora krispiga sallatsblad
2 tomater, skivade
1 rödlök, skivad
4 msk lättmajonäs
4 morötter
1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma till 4 st platta biffar. Stek dem i en teflonpanna i 3-4 minuter per sida.
2.Lägg 1 biff ett par skivor tomat pch några lökringar och 1 msk majönäs på varje salladsblad och vik ihop!
3. Skär morotsstavar som ersätter de onyttiga pommes frites!
Rättelse: Gårdagens recept på Thai soppa ska det naturligsvis vara 1 liter vatten med i receptet!
GI-Hamburgare:
2 port
400g mager köttfärs eller kalkonfärs
2 Vitlöksklyftor pressade
1 tsk Barbecquekrydda
½ tsk mineralsalt
olja till stekning ( gärna olivolja )
4 Stora krispiga sallatsblad
2 tomater, skivade
1 rödlök, skivad
4 msk lättmajonäs
4 morötter
1. Blanda ingredienserna till biffarna och forma till 4 st platta biffar. Stek dem i en teflonpanna i 3-4 minuter per sida.
2.Lägg 1 biff ett par skivor tomat pch några lökringar och 1 msk majönäs på varje salladsblad och vik ihop!
3. Skär morotsstavar som ersätter de onyttiga pommes frites!
Rättelse: Gårdagens recept på Thai soppa ska det naturligsvis vara 1 liter vatten med i receptet!
Kommentarer
Postat av: Emma
Låter väldigt mumsigt! :)
Trackback