Dagens GI Teriyakilax med Grönsakswok!
Dagens GI-recept kommer hära:
Teriyakilax med Grönsakswok
2port
300g laxfile, skinn och benfri
2 msk teriyakisås'
2msk sesamfrön
2 dl fullkornsris
1 röd paprika,strimlad
½ zuccini, strimlad
100g broccoli buketter
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1. Stryk teriyakisås på laxen, strö över sesamfrön.
2. Stek laxeni en ugnsfast form på 200g i 15 minuter
3. Koka riset under tiden
4 Strimla paprika och zuccini, dela broccolin i små buketter.
5 Hetta upp olja i en wokpappan, fräs grönsakerna under omrörning, tills de har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd, blanda i vinäger.
6 Servera grönsakerna varma till riset och laxen
Klart!
* Du kan byta ut grönsakerna mot något annat du gillar.
* Lax är en av de fisk sorterna jag äter mest utav, fullt med massa nyttiga fettsyror!
* Fullkornsris/Råris håller dig mätt längre än vanligt ris!
Teriyakilax med Grönsakswok
2port
300g laxfile, skinn och benfri
2 msk teriyakisås'
2msk sesamfrön
2 dl fullkornsris
1 röd paprika,strimlad
½ zuccini, strimlad
100g broccoli buketter
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1. Stryk teriyakisås på laxen, strö över sesamfrön.
2. Stek laxeni en ugnsfast form på 200g i 15 minuter
3. Koka riset under tiden
4 Strimla paprika och zuccini, dela broccolin i små buketter.
5 Hetta upp olja i en wokpappan, fräs grönsakerna under omrörning, tills de har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd, blanda i vinäger.
6 Servera grönsakerna varma till riset och laxen
Klart!
* Du kan byta ut grönsakerna mot något annat du gillar.
* Lax är en av de fisk sorterna jag äter mest utav, fullt med massa nyttiga fettsyror!
* Fullkornsris/Råris håller dig mätt längre än vanligt ris!
Kommentarer
Trackback